Είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο όμποε (15 πόντους μακρύτερο) με πιο βαθύ ήχο. Είναι και αυτό όργανο με διπλή γλωττίδα, που είναι στερεωμένη πάνω σ’ έναν κοντό, λυγισμένο συνδετήρα. Ο λυγισμένος συνδετήρας βοηθάει τον εκτελεστή να κρατάει το όργανο σε μια αναπαυτική θέση για τα χέρια.
Έχει τον ίδιο αριθμό οπών και τους ίδιους δακτυλισμούς με το όμποε, έτσι ώστε να μπορεί ο ίδιος εκτελεστής να παίζει με την ίδια ευκολία και τα δύο όργανα. Η καμπάνα του έχει σχήμα σαν βολβό, με ένα μάλλον μικρό άνοιγμα, και σ’ αυτό οφείλεται το χαρακτηριστικό του ηχόχρωμα, που είναι πιο μαλακό, πιο βελούδινο και μελαγχολικό από του όμποε.
Είναι κόρνο; Είναι από την Αγγλία; Μπερδεύτηκα!
Η ονομασία του είναι τελείως παραπλανητική, γιατί το όργανο αυτό ούτε κόρνο είναι ούτε προέρχεται από την Αγγλία! H λέξη ανγκλέ (γαλλικά anglais=αγγλικό) πιθανόν να προέρχεται από τη γαλλική λέξη anglé (=γωνιασμένο), ανορθόγραφα γραμμένη, που αναφέρεται στο γωνιασμένο σχήμα του συνδετήρα. Η λέξη κορ (γαλλικά cor=κόρνο) αναφέρεται στο σχήμα κέρατος ζώου που είχαν τα πρώτα όργανα που κατασκευάστηκαν, για να μπορούν τα δάχτυλα του εκτελεστή να φτάνουν με μεγαλύτερη ευκολία τις οπές του σωλήνα.